Filistin resmi ajansı WAFA'nın verdiği Fetih Hareketi açıklamasında, Batı Şeria'da düzenlenen yerel seçimlerin ikinci turunu ortaklarıyla birlikte kaznadıkları belirtildi.

Yerel seçimlerde kazanılan zaferin ulusal bir başarı ve Filistin toprakları üzerindeki egemenliğin bir simgesi olduğu ifade edilen açıklamada, seçimleri kazanmanın "bağımsız Filistin devletini kurma yolunda önemli bir adım" olduğu iddia edildi.

Yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yapılacak seçimin ise Hamas tarafından engellendiği bilgisi verildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komiesi Üyesi Hüseyin eş-Şeyh ise yaptığı açıklamada, resmi olmayan sonuçlara göre Fetih Hareketi'nin Batı Şeria'da yapılan belediye meclislerinin çoğunu kazandığını duyurdu.

HAMAS'IN SEÇİM TUTUMU

İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria'da ilk turu 11 Aralık 2021 tarihinde yapılan yerel seçimler küçük belde ve köylerle sınırlı kalmış, büyük kentlerde yapılacak seçimleri daha önemli hale getirmişti.

İkinci tur kapsamında, Batı Şeria'nın en büyük kentleri Ramallah, Bire, El-Halil, Nablus, Cenin, Tulkerem, Kalendiya, Eriha, Beytüllahim, Tubas ve Selfit'te yaşayan Filistinliler oy kullanmak için sandık başına gitti.

Hamas'ın 2007'den beri yönettiği Gazze'de ise yerel seçimlerin iki turu da boykot edildi. Hamas, konu ile ilgili olarak "başkanlık ve milletvekilli seçimleri ile Ulusal Meclis seçimlerinin de dahil edildiği kapsamlı seçimlerin yapılmasını" şart koşup seçimleri boykot ettiğini duyurmuştu.