Bosna Hersek'in Srebrenitsa kentinde 11 Temmuz 1995'te başlayan soykırımda hayatta kalmak isteyen Boşnak sivillerin Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı orman yolunda düzenlenecek "Barış Yürüyüşü"ne, katliamın 27'nci yılında 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

Srebrenitsa Belediye Başkan Yardımcısı ve Srebrenitsa Anma Törenleri Organizasyon Kurulu Başkanı Hamdija Fejzic, 8 Temmuz'da 18'incisi yapılacak "Barış Yürüyüşü"ne bu yıl 5 bin kişinin katılmasını öngördüklerini söyledi.

Fejzic, 11 Temmuz'da Srebrenitsa Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenecek toplu cenaze töreninde şu anki verilere göre 46 soykırım kurbanının defnedileceğini ancak net rakamların 4 Temmuz'da kesinleşeceğini kaydetti. 8 Temmuz'da başlayacak yürüyüşün ikinci gününün Kurban Bayramı'na denk geldiğini hatırlatan Fejzic, bayram namazının Liplje'de kılınacağını aktardı.

Bu yılki yürüyüşe büyük oranda "üst düzey konuğun" katılacağının altını çizen Srebrenitsa Anma Törenleri Organizasyon Kurulu Sekreteri Nermin Alivukovic ise "Angelina Jolie ve Ürdün’ün eski Kraliçesi Nur el-Hüseyin'in de bu etkinliğe katılacağını duyduk." ifadesini kullandı.

Alivukovic, "Barış Yürüyüşü etkinliğinde bizlere katkıda bulunan Türk Kızılay, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, İyi Sesler Evi Vakfı ve daha nicelerine teşekkür etmek istiyorum." dedi.