İstanbul, Bayrampaşa'da yapmak istediği zammı kabul etmeyen kiracısının evini basan Naim Akgün, "Pazartesi günü 7-8 camını daha kıracağım. Başka çaresi yok çünkü. Neye mal olursa olsun kıracağım" dedi.

Suriyeli aileye yüzde 233 zam yaptığı iddia edilen ev sahibi, artışı kabul etmeyen kiracının yaşadığı evi basıp baltayla kapısını kırmıştı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 93 yaşındaki Akgün, Suriyeli kiracıların 6-7 aydır kira vermediklerini öne sürdü.

SALDIRMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Kırk senedir Bayrampaşa’da yaşadığını belirten Akgün, "Bunlara 6 aydır yer arıyoruz yine olmuyor. Ben şimdi ne yapayım. İçeride on kişiler. Neyle saldırayım? Ben şikayetçi oldum. Polis de bıktı bunlardan. Pazartesi günü 7-8 camını kıracağım. Başka çaresi yok çünkü. Neye mal olursa olsun kıracağım" diye konuştu.

Akgün, daha önce dairenin elektrik ve suyunu kestirdiğini, ancak ailenin gidip açtırdığını da sözlerine ekledi. Aynı apartmanda kaldığını dile getiren Akgün, dairede torunlarının kalacağını söyledi.

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Akgün, "Üç sene önce kiraya verdik. 'Torunlarım gelip bana bakacak' dedim. Yedinci katta tek başıma yaşıyorum. Çıkmalarını söyledim, çıkmadılar. Böyle bir şey yaşandı. Benim çocuğu içeri attılar. İhsan'ı hapse attılar. Kirayı 4 bine çıkaracağımı söylemişler öyle bir şey yok. 6 aydır 7 aydır para vermediler. Ben bunlarla ne yapacağım bilmiyorum. Başımıza iş açtılar. Ben 93 yaşındayım. Bunlarla ne yapacağım bilmiyorum. Biz bunlara yer bulduk. Yeri beğenmediler, pahalı dediler kötü dediler" dedi.

EV SAHİBİNİN OĞLU TUTUKLANDI

Geçen hafta yaşanan olayda, 3 yıldır kiracıları olduğu Suriyeli aileyi, evinden çıkarmak isteyen ev sahibi Naim Akgün’ün bin 200 lira olan kirayı 4 bin liraya çıkardığı iddia edilmişti.

Ellerinde sözleşmeleri bulunan kiracılarının çıkmak istememesi ve kira zammını kabul etmemeleri üzerine kapıya dayanan Akgün, kapıyı kırıp içeri girmişti.

Olay sonrası gözaltına alınan Naim Akgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, oğlu İhsan Akgün tutuklandı.