Rejimin haber ajansı SANA'ya göre, Suriye rejiminin Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, rejiminin 'Bahreyn ile iyi ilişkiler' konusundaki kararlılığını vurgulayarak “Arap dünyasının atmosferini rahatlatmak ve ortak sorunlarla yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız” çağrısında bulundu.

Bahreyn’in Şam büyükelçisi El-Seyyar ise “Bahreyn, Suriye ile ilişkilerini güçlendirme ve her alanda ortak işbirliği geliştirme konusunda çok arzulu” olduğunu belirterek, her iki tarafın yararına ilişkileri geliştirme ve genişletme niyetini ifade etti.

Bahreyn'in “Suriye'nin birliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediğini ve iç işlerine müdahale etmeyi reddettiğini” vurgulayan El-Seyyar, ülkesinin “Arap coğrafyasının sorunlarını çözmeye çalıştığını” belirtti.

30 Aralık'ta Bahreyn Kralı Hamad bin Isa El Khalifa, Bahreyn Krallığı'nın Suriye'deki diplomatik misyonu için bir atama kararnamesi yayınladı.

Bahreyn yönetimi, Suriye’de muhalif güçlerine desteğini açıklayarak rejimle olan diplomatik ilişkilerini kesen ikinci körfez ülkesi olmuştu. Ancak BAE’nin 2018’deki Şam’da Büyükelçilik açma kararının ardından bu hareketi izleyeceğini açıklamıştı.

Temmuz ayından bu yana Ürdün, BAE ve Mısır başta olmak üzere Arap ülkeleri Esad yönetimi ile normalleşme adımlarını hızlandırdı.