İran'ın Nour haber sitesi, İsrail casus teşkilatı Mossad'ın Lübnanlı casusları belirli görevleri yerine getirmek üzere işe almak ve eğitmek için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile işbirliği yaptığını bildirdi.

Site, Mossad ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını beyan eden Lübnan vatandaşlarının Lübnan güvenlik kurumları tarafından ortaya çıkmamaları için derhal BAE'ye gönderildiğini söyledi.

Siteye göre, BAE'deki Mossad ofisi tarafından yapılan ilk kontrollerin ardından Lübnanlı askerler, İsrail casus servisinden uzmanların gözetiminde 15 günlük bir eğitim kursuna kaydoluyor ve kodlanıyor.

Site, eğitimlerini tamamladıktan sonra askerlerin Mossad servis görevlisi ile koordinasyon içinde kendilerine verilen görevleri yerine getirmeleri için Lübnan'a ve diğer bazı Arap ülkelerine gönderildiğinine yer verdi.

Mossad, Lübnanlı casusların maaşlarını doğrudan BAE bankalarında sahte bir isim altında açılan banka hesaplarına yatırıyor.

Mossad chief meets with UAE national security adviser

Mossad şefi BAE ulusal güvenlik danışmanıyla görüştü

Reuters'in 19 Ağustos 2020'de yayınladığı bir haberde, BAE'yi ziyaret eden Mossad şefi Yossi Cohen, Abu Dabi'de BAE'nin ulusal güvenlik danışmanı Tahnoun bin Zayed Al Nahyan ile bir araya gelmişti.