El-Cezire’de yer alan habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail’den savunma sistemleri almak için görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Yemen’de Husiler tarafından insansız hava araçlarıyla (İHA) BAE’nin başkenti Abu Dabi düzenlenen saldırının ardından BAE’li yetkililerin İsrail savunma sistemleri ile cephaneliğini genişletmek istediği ortaya çıktı.

Haberde, perşembe akşamı, BAE'nin İsrail savunma sistemleri şirketi Skylock’ın başkanından acil destek istediği kaydedildi.

Şirket CEO’su Itzik Huber yaptığı açıklamada, “Emirlik yetkilileri, kendilerine sunulan uzun bir savunma sistemleri listesinden onlara mümkün olan en kısa sürede ne sağlayabileceğimizi soruyorlar” dedi.

GÜVENLİK VE İSTİHBARAT DESTEĞİ

Açıklamalar, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'a gönderdiği salı günü Husiler'nin başlattığı drone saldırıları karşısında BAE'ye güvenlik ve istihbarat desteği sunmak istediği mesajının ardından geldi.

Bennett, BAE yönetimine hitaben yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarınızı benzer saldırılardan korumanıza yardımcı olmak için size güvenlik ve istihbarat desteği sağlamaya hazırız” ifadelerini kullandı. Bennett, “İsrail güvenlik teşkilatına, isterlerse BAE'deki mevkidaşına her türlü yardımın sağlaması talimatını verdim” diye ekledi.

Bennett ve Muhammed bin Zayed, Aralık 2021’de Abu Dabi'de ilk halka açık toplantıda bir araya gelmişti.

Husilerin saldırısından sonra, İsrail'in BAE'ye destek vermek istemesi, Abu Dabi Veliaht Prensi’nin salı günü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'dan aldığı telefonla ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLDU

Sosyal medya kullanıcıları, BAE'nin İsrail'den savunma desteği arayışına dair haberleri alaycı tavırlarla eleştirdi.

BAE'ye sunulan sözde işbirliğinin arka planına dikkat çeken bazı kullanıcılar, Tel Aviv'in gerçek hedeflerine karşı endişelerini dile getirdi.