Şarkul Avsat’ta yer alan habere göre dışişleri bakanları ekonomik ve güvenlik konuları, koronavirüs salgını ve turizmi teşvik edecek olası seyahat rotalarını konuşacaklar.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'in yarın bakanlarla bir araya geleceğini söyledi. Bakanlık, iki günlük toplantının dört ulusu içeren türünün ilk örneği olduğuna dikkat çekti.

BAE ve İsrail, geçen yıl ABD'nin İsrail ile Arap ülkeleri arasında aracılık ettiği bir anlaşmayla ilişkilerini normalleştirme kararı aldı.

Görüşmelerde, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de gaz arama çalışmaları nedeniyle bu dört ülkede oluşan rahatsızlıkla yaşanan gerginlik ele alınacak.

Dört ülke ABD ile ortak tatbikat yapıyor

Bu arada bu dört ülkenin askeri unsurlarının katıldığı, 10 günlük "INIOCHOS 21" tatbikatı 12 Nisan'da Yunanistan'ın Andravida Hava Üssü'nde başladı.

Yunanistan, Kanada, Güney Kıbrıs, İsrail, Slovenya, İspanya, Fransa ve BAE gibi çeşitli ülkeleri kapsayan tatbikat, ABD liderliğinde her yıl düzenlenen bir hava kuvvetleri tatbikatı olarak biliniyor.

INIOCHOS tatbikatında, birlikte çalışabilirliği artırma, ortak operasyonlar ve hava savunmaları sırasında ortak hazırlığı sürdürmek için müttefik ve ortak hava kuvvetlerinin birlikte çalışabilirliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Çeviri: Engin Dinç