Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağı tarih yaklaşırken, altılı masadan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi halinde seçimleri yüzde 99 kazanacağını söylemişti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, CHP lideri hakkındaki soruya kaçamak cevap verdi. Babacan, Kılıçdaroğlu'nun "Adayımızı 13 Şubat'ta açıklayacağız" sözü hakkında da konuştu. "Olmazsa dünyanın sonu değil" diyen Babacan; "Teorik olarak 30 Mart'a kadar süremiz var" ifadelerini kullandı.

Fox TV yayınında soruları yanıtlayan Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

POLEMİĞE NEDEN OLAN "AFERİN" AÇIKLAMASI

"Partimizi kurduktan sonra Sayın Erdoğan önce bizi görmezden geldi. Biz hızla büyüdük. Şu anda 751 ilçede başkanlığımız var. Türkiye'nin her yerinde yükseliyoruz.

2300 maddede seçimden sonra kurulacak hükümetin ne yapacağının taahhüdünü verdik. Sapasağlam bir çalışmayı ortaya koyduk. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Bizim çalışmalar vatandaşın ilgisini çekiyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI KONUŞULDU MU?

('Ben Kemal geliyorum' sözleri adaylık beyanı mıdır?) Sıramızda Anayasa metni, sonra ortak politikalar metni, arkasından da ortak aday tespitine geldi. Dün Sayın Karamollaoğlu'nun liderleri turlamasıyla beraber artık isimleri konuşmaya başladık. Dün Temel Bey'le isim konuştuk.

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...

(Kılıçdaroğlu'nun ismi konuşuldu mu?) İnşallah bitince herkes beraber öğrenecek. Bu sürecin dikkatli götürülmesi gerekiyor. Partilerin nihai kararı verene kadar birbirlerinden farklı görüşleri olabilir.

Bizim belirleyeceğimiz ortak aday Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Altılı masanın göstereceği adayın kazanamama adayı var mı?) Öyle bir şey yok. Adayımız, 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Aday masadan mı olacak?) Az kaldı, açıklanınca öğrenelim. Sayın Karamollaoğlu'nun turu var ama istişare onunla sınırlı değil. Partilerle arka koridor görüşmeleri var. Onların üzerinden bu istişareler yürür. Diğer liderlerle ikili görüşmeler olur. Ona da şaşırmamak gerekir.