Pasif göreve alındığı belirtilen Sadıkov, 27 yıldır Azerbaycan Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütüyordu. Sadıkov'un Azericeyi neredeyse bilmediği ancak Rusçayı çok iyi konuştuğu biliniyot. Ermeni güçleri, 27 Eylül sabahı işgal altındaki Dağlık Karabağ'dan sivil yerleşim bölelerine saldırılar yapmıştı. Sınır bölgelerinde çok sayıda çocuk, kadın ve yaşlı insanların ölmelerine ve yaralanmalarına neden olan saldırılara, Azerbaycan ordusu da karşılık vermeye başlamıştı.

Ermenistan'ın saldırılarına karşı koyan ve işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın bir bölümünü alan Azerbaycan'da, Genel Kurmay Başkanı Necmettin Sadıkov'un önce görevden alındığı iddia edildi. Telegram'daki "WarGonzo" kanalı stanbul'daki kaynaklarına atıfta bulunarak, Azerbaycan Genel Kurmay Başkanı Necmettin Sadıkov'un, görevden alındığı ancak askerlerin moralinin düşmemesi ve Ermenilerin propaganda yapmamaları içi açıklama yapılmadığı iddia edildi.

Sadıkov iki generalin şehit düşmesinden sorumlu tutuluyor

Sadıkov'un iki generalin şehit edilmesinden sorumlu olduğu iddia edildi. General Polat Haşimov'un şehit düşmemesi halinde, Sadıkov'un yerine geçebileceği de öne sürülüyor. Öte yandan 2016'da Karabağ'da meydana gelen çatışmalarda, bir başka sevilen komutan Muov Kartalı olarak da bilinen Yarbay Raguf Orujov'un şehit edilmesinde de Sadıkov'un parmağı olduğu söyleniyor.

Tovuz'da 7 subay şehit edilmesinden de sorumlu

Azerbaycan'ın görevden alındığı iddia edilen Nacmettin Sadıkov'un, "Tovuz baskınında" şehit olan, tamamı üst rütbeli 7 subayın şehit edilmesinden de ihmali olduğu iddia ediliyor.

Türkiye'yi seven subaylara baskı yaptığı iddia ediliyor

Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Nacmettin Sadıkov'un, Türkiye'ye düşmanca sözleri ve tavırları da biliniyor. Örneğin Türkiye Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ordu Komutanı Kerem Mustafayev ile Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı ve Hava Kuvvetleri Komutanı Ramiz Tahirov'u, 16 Temmuz 2020 tasihinde kabul ettikten sonra Tahirov'un büyük baskılara maruz kaldığı ifade ediliyor

Türkiye'yi seven subaylara mobbing ve disiplin cezaları verilmiş!

SuperHaber'in elde ettiği özel bilgilere göre, Azerbaycan'a ortak tatbikatlar için gelen TSK mensuplarını sevinç gösterileriyle karşılayan Azeri askerler, bu tavırlarından ötürü Sadıkov tarafından ağır mobbinge maruz bırakılmış. Ağır disiplin cezaları alanlardan başka maaşları kesilenler de olmuş. Azerbaycan Özel Kuvvetler Komutanı General Karam Mustafayev ve Savunma Bakan Yardımcısi - Hava Kuvvetleri

Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov Temmuz ayında Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretin ardından Korgeneral Tahirov Necmeddin, Sadıkov'un hedefi haline geldiği söyleniyor.

Sadıkov tam 27 yıl Putin’in desteği ile görevdeydi iddiası

Azeri kaynaklar, Sadıkov'un, uzun yıllar Putin'in desteğiyle görevde kalabildiğini belirtiyor. Bölgede dengelerin değişmesi, Azerbaycan'ın yüzünü iyice Türkiye'ye dönmesi gibi olayların neticesinde telafisi imkansız ihanetlerinin ardından tasfiye edilmiş oldu.

Milli subayları görevden aldığı da öne sürülüyor

Sonuç olarak 27 yıldan beri Azeri Genelkurmay Başkanlığı yapan Sadıkov, değerli iki komutanın Ermenilere şehit ettirilmesi, askeri sırlarır düşmanlara satılması, Rusçu olmayan askerlerin tasfiye edilmesi gibi suçlardan dolayı, son Karabağ operasyonuyla MİT'in de katkısıyla görevden alındığı öne sürüldü.