Avusturya Viyana İslam Federasyonu Sollenau (IFW-Islamische Föderation Sollenau) Şubesine boyalı bir saldırı yapıldı. Saldırgan caminin dış duvarına “Evinize geri dönün. İslam kötüdür.” gibi çirkin ifadeler yazdı, domuz resmi çizdi.

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IFW Sollenau Yeşil Camii Başkanı Samet Balcancı, olayla ilgili büyük üzüntü duyduklarını ifade etti. Saldırıyı gördüklerinden hemen sonra polise gittiklerini, polisin olayla ilgili soruşturma başlatacağını belirttiklerini aktardı.

Balcancı, bu saldırının ilk saldırı olmadığını, daha önce de camiye yönelik çeşitli saldırı ve tehditler yapıldığını belirtti.

Özellikle hayır çarşıları yapıldığı dönemlerde hedef alındıklarını belirten Balcancı, daha önce camiye likör şişeleri atıldığını, futbol kalesinin filelerin kesildiğini, bir seferinde ise bir çadırın yakılmaya çalışıldığını ama çadırın tutuşmadığını böylece olası bir kundaklamanın yaşanmadığının altını çizdi.

Daha önce yaşanan bu saldırıları da polise ilettiklerini ancak faillerin bulunmadığını bir sonuç alınamadığını kaydetti.

Caminin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da bu saldırını sadece camiye karşı değil, tüm bir dini cemaate, onun mensuplarına ve din özgürlüğüne yönelik olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, “Bu nedenle bu İslamofobik eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınıyor ve siyasetteki sorumlulardan ırkçı saldırılar gerçekleştiren aşırılık yanlılarının da hesap vermelerini ve böyle bir şeyin toplumumuzda yeri olmadığına dair açık bir sinyal vermelerini bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.