ABD Dışişleri Bakanlığı heyetinin, eli kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG ile geçtiğimiz ay görüşmesinin ardından örgütle yeni bir temas daha gerçekleştirildi.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, terör örgütü PKK’nın Suriyeli kolu PYD’nin başını çektiği ‘Suriye Demokratik Güçleri’nin siyasi kanadı konumundaki ‘Suriye Demokratik Konseyi’nin yetkili ismi İlham Ahmed ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

376 MİLYON DOLAR YARDIM SÖZÜ

İsveç'in, çocuk katili terör örgütü YPG'ye şimdiye kadar 210 milyon dolarlık destek aktardığı belirtilen görüşmelerde, söz konusu yardımın 2023 yılında 376 milyon dolara çıkarılması planlandığı aktarıldı.

TWITTER ADRESİNDEN PAYLAŞTI

İsveçli Bakan, Twitter adresinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda, "Kuzeydoğu Suriye’deki durum hakkında İlham Ahmed ile samimi bir görüşme gerçekleştirdik. İsveç, aktif partner olmaya devam ediyor" diye yazdı.

ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Linde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında 2 Aralık’ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmişti. İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleşen görüşmede Afganistan ve Ukrayna dahil AGİT coğrafyasındaki gelişmeleri ele alınmıştı.