Babil polis kaynakları, 30 Aralık günü ülkede yaşanan ve 20 sivilin hayatını kaybettiği baskının, uyuşturucuyla mücadele biriminde görev yapan bir yüzbaşının kayınpederi hakkındaki asılsız ihbarı nedeniyle yaşandığını ve olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

Soruşturmanın ilk bulgularına göre, olaya kayınpeder ile damadı arasında yaşanan basit bir aile anlaşmazlığı sebebiyet verdi.

Yüzbaşı olan damadın görevini kötüye kullandığı ve çiftçilikle ilgilenen kayınpederi hakkında "uyuşturucu taciri olduğu ve evinde teröristleri sakladığı" şeklinde yalan ihbarda bulunması sonucunda emniyet güçlerinin baskın yaptığı ve evdekilerin karşılık vermesi üzerine karşılıklı çatışma çıktığı belirtildi.

Destek ekiplerinin gelmesiyle beraber aynı aileden kadınlar ve çocukların da olduğu 20 kişinin öldüğü bildirildi.

Baskına katılan ve aralarında subayların da bulunduğu bazı güvenlik güçlerinin gözaltına alındığı bilgisi verilirken, kaç kişinin gözaltına alındığı paylaşılmadı.

Irak Ordusuna bağlı Babil Operasyonları Komutanlığı, 31 Aralık 2021'de yaptığı yazılı açıklamada, Babil'in Er-Reşayid bölgesinde bir evde, terör suçlamasıyla aranan 2 kişinin gözaltına alınması sırasında güvenlik güçlerine ateş açıldığı, yaşanan silahlı çatışmada aynı aileden 20 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Yerel kaynaklar, ölenlerden 6'sının çocuk olduğu bilgisini paylaşmıştı.