Katar merkezli basın kuruluşu Al Jazeera’da yer alan habere göre, Arnavutluk hükümeti ABD merkezli bir siber güvenlik şirketiyle dijital sistemleri güçlendirme konusunda anlaşmaya vardı.

Kamuya ait verilerin güvenliği için ABD merkezli bir siber güvenlik şirketinin görevlendirildiğini belirten Arnavutluk Başbakan Edi Rama, vatandaşlık bilgilerinin güvende tutulacağına dair teminat verdi.

MUTABAKAT ANLAŞMASI İMZALANDI

Başbakan Edi Rama, Virginia merkezli Jones Group International ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'da “dijital sistemlerin güvenliğini güçlendirme” konusunda bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını söyledi.

Daha önce sızıntı nedeniyle vatandaşlardan özür dileyen Başbakan Edi Rama, ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones’un liderliğindeki Virginia merkezli Jones Group International şirketiyle bir mutabakat zaptı imzaladıklarını açıkladı.

ABD’Lİ ŞİRKET SİSTEM TARAMASI YAPACAK

Amerikan siber güvenlik şirketinin Arnavutluk’ta bir sistem taraması yapacağı, sonra da siber saldırılara karşı çok katmanlı bir güvenlik sistemi kuracağı duyuruldu.

Arnavutluk’ta kamu ve özel sektörden 637 bin çalışanın maaş bilgilerinin sızdırılması öncesinde de bir sızıntı skandalı yaşanmıştı.

Ülkede, Nisan ayındaki parlamento seçimlerinden önce, kamuya ait veri bankalarından kişisel bilgiler sızdırılmıştı.