Ordu ile protestocular arasında yaşana çatışmalar sırasında bir protestocunu ölümü ve onlarca kişinin yaralanmasından sonra, Arap Birliği tarafından açıklama geldi.

Arap birliği, Lübnan Trablus’daki ordu ile gösterici kitleler arasındaki tehlikenin hızla yükselişe geçmesi konusunda endişelerini dile getirdi.

Arap Birliği açıklamasında, “ Ordu ve güvenlik güçlerinin, Lübnan’ı bilinmeyene doğru sürüklenmesini önlemek için gerektiğinde profesyonel bir şekilde hareket etmek için yeterince bilgeliğe sahip olduğunu umuyoruz. Lübnan’da devam etmekte olan ekonomik kriz kesin ve acil önlemler gerektiriyor… Sokaklardaki durumun tehlikeli hale geldiği açıktır, bu yüzden bu konuda daha fazla gecikmeye tahammül edilemez.”

Açıklamada Lübnan hükümetini, Lübnan halkının meşru taleplerini karşılayabilecek, pratik ve hızlı adımlar atarak ‘ekonomik reform’ için karar verme sürecini hızlandırmaya çağırdı.

Bu bağlamda, Lübnan Başbakanı Hassan Diab Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hükümetin ekonomik ve mali planının bu hafta inceleneceğini açıkladı.

Lübnan Bankalar Birliği (ABL), Bu yapılan eylemlerin kabul edilemez ve gerekçesiz olduğunu ifade ederken, özel ve kamu bankalarının merkezleri ve şubelerini sürekli kötüye kullanılmasını kınadı.

Ayrıca Diab’ı, uyguladığı bu vandalizme en kısa sürede son vermesi yönünde çağrıda bulundu.