Romanya'da, suç örgütü üyesi olmak ve insan kaçakçılığı yapmak dahil çeşitli suçlardan gözaltına alınan eski kick boksçu Andrew Tate'in gözaltı süresi 30 gün daha uzatıldı.

Romanya Organize Suçları ve Terörü Araştırma Şube Müdürlüğü (DIICOT) Sözcüsü Ramona Bolla, soruşturmayı yürüten savcıların dün mahkemeden Aralık 2022'de çeşitli suçlardan gözaltına alınan Andrew ve kardeşi Tristan Tate'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin gözaltı süresinin 30 gün daha uzatılmasını talep ettiğini söyledi.

Bolla, hakimin, söz konusu talebi bugün kabul ettiğini belirtti.

Sosyal medya fenomeni olan 36 yaşındaki Andrew Tate, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kanıt aradıkları için gözaltındayım. Suçsuz olduğumuz için hiçbir zaman bulamayacakları kanıtı." ifadesini kullandı.

Suçsuz olduklarını kanıtlayan ifade ve somut delillerin görmezden gelindiğini belirten Tate, hakkında yürütülen davanın siyasetle ilgili olduğunu savundu.

Söz konusu 4 kişinin gözaltı süresi 31 Aralık 2022'de de 30 gün uzatılmıştı. Andrew Tate, kararı temyize götürmüştü ancak talebi reddedilmişti.

İNSAN TİCARETİ SORUŞTURMASI

Andrew ve Tristan Tate'in de aralarında olduğu 4 kişi, insan ticaretine ilişkin soruşturma kapsamında 29 Aralık 2022'de Romanya'da gözaltına alınmıştı.

Tate ve kardeşine ait olan ve toplam değeri 3,9 milyon dolar olduğu iddia edilen 10'dan fazla gayrimenkule ve otomobil koleksiyonuna el konulmuştu.

Savcılık açıklamasında, 4 şüphelinin insan ticareti yapmak ve suç örgütü kurmakla suçlandığı, grup tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edilen 6 mağdurun tespit edildiği belirtilmişti.

Öte yandan, Tate, bir sosyal medya paylaşımında, pizza kutularını kullandığı Romanya'daki bir pizza zinciriyle alay etmişti. Tate'in gözaltına alınmasının ardından savcılığın Tate'in ülkede olduğunu doğrulamak için bu paylaşımı kullandığı ileri sürülmüştü ancak bu yetkililerce doğrulanmadı.

Şüpheliler hakkında Nisan 2022'den bu yana soruşturma yürütüldüğü öğrenilmişti.

Tate, gözaltına alınmasından kısa süre önce otomobil koleksiyonuyla övündüğü bir tweet atarak, İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'i etiketlemiş, Thunberg de bu tweete, "Pizza kutularınızı geri dönüştürmezseniz böyle olur." ifadesiyle karşılık vermişti.