Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağını duyurdu. Seçimlere kısa bir süre kala altılı masada aday belirsizliği sürüyor.

11 kez bir araya gelen altılı masa, geçtiğimiz hafta 9 saat süren son toplantının ardından da herhangi bir ismi kamuoyunun öne getiremedi.

FETÖ'YE PKK'YA SELAM DURDULAR

Masa günlerdir işaret ettiği 30 Ocak tarihinde, Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni duyurdu. Açıklanan 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde HDP'yi FETÖ'yü sevindirecek ifadelerin yer alması büyük tartışma oluşturmuştu.

"Kayyum uygulamalarına son vereceğiz" denilen metinde KHK ile ilgili vaatlere yer verildi. Buna ek olarak Kanal İstanbul ve Şehir Hastanelerine de karşı çıkıldı.

HALK TV'DE 'HDP' İTİRAFI! 6'LI MASANIN 'GİZLİ' ORTAKLA İŞ BİRLİĞİNİ ANLATTI: "PARTİLER TEMAS KURMUŞ"

Halk TV'de söz konusu metni değerlendiren Birgün'ün Yayın Kurulu Koordinatörü Yaşar Aydın, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

6'lı masada İYİ Parti hariç diğer 5 partinin HDP ile yakın temas kurduğunu söyleyen Aydın, HDP'nin hassasiyetlerinin metne dahil edildiğini ifade etti.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN TEK BAŞINA BU SORUNLARI ÇÖZMESİ İMKANSIZ"

Aydın konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi:

"HDP'den aldığımız bilgilere göre, zaman zaman temas etme durumları olmuş. İYİ Parti ile görüşme yapılmadı ama herhalde böyle ayarlandı. Herkesin hassasiyeti üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Bunlar Türkiye'nin temel konuları, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin tek başına hassasiyetleri üzerine siyaset kurgulanamaz. Türkiye'nin temel sorunlarından bunlar. Laiklik, barış, Kürt meselesi ve demokrasi de öyle.

Bir hazırlığın yapılması mutlaka yapılması gerekiyor. Başkan adayı etrafında şekillenecek yeni ekip bunları derinleştirecek. Seçimden sonra bunlar Türkiye'nin meseleleri, mücadele alanı olarak duracak. Her şeyiyle bunları çözmesi mümkün değil."

HALK TV'DE DÜN DE "HDP İÇİN MADDELER EKLEDİK" İTİRAFI YAPILMIŞTI

Öte yandan dün de Şirin Payzın, CHP'li Yüksel Taşkın'ı yayına konuk olarak mutabakat metnini konuştu.

"Metne HDP için maddeler ekledik" diyen Taşkın, "dokunulmazlıkların kaldırılmasının zorlaştırılması, parti kapatmanın zorlaştırılması, barajın yüzde 3'e düşürülmesi, kayyum meselesinin çözülmesi" gibi maddelerin HDP için eklendiğini itiraf etmişti.