Tanıtıma ilişkin hazırlıklar sürerken konuya ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre altı liderin de salonda bulunacağı toplantıda, değişikliklikleri teklifi hazırlayan Anayasal ve Yasal Reformlar Komisyonu üyeleri anlatacak. Komisyonda yer alan altı üye tek tek kürsüye gelerek kendi bölümlerini aktaracak. Tanıtım yapıldıktan sonra altı lider Demokrat Parti’de yapılacak olan Altılı Masa toplantısına geçecek.

‘Demokrasi zamanı’

Tanıtım toplantısı için davetiyeler de hazırlandı. “Şimdi demokrasi zamanı” sloganıyla hazırlanan davetiyede alfabetik sıraya göre partilerin logosu, liderlerin isimleri ve imzaları bulunuyor. Anayasanın yaklaşık 100 maddesinde değişiklik yapan Altılı Masa, kitapçık da hazırlıyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi kitapçığının kapağında altı partinin logosu alfabetik sıraya göre yer alacak. Kitapçığın önsözünde anayasa değişikliğine niye gerek duyulduğu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’nin neler getirdiği, bunların nasıl uygulanacağına ilişkin çerçeve çizildi. 70-80 sayfa olması planlanan kitapçıkta, anayasanın mevcut hali ile değişiklik önerileri ve gerekçeleri de yer alacak.

50 ilde tanıtım

Komisyon üyeleri tanıtım toplantısının ardından da yollara düşecek. Komisyon üyelerinin Aralık ayında çıkacakları il ziyaretlerinde hazırladıkları anayasa değişikliği teklifini anlatmaları planlıyor. Altılı Masa’nın Aralık ayında 50 ile gitmesi öngörülüyor.