Nefret söyleminin ve şiddeti kışkırtan mesajların yayılmasına neden olduğu gerekçesiyle Almanya'da mesajlaşma uygulaması Telegram'a yönelik eleştiriler artıyor. Birçok siyasetçi Telegram'a yönelik sert önlemler alınmasını talep etti.

Telegram'ın nefret söylemleri ve komplp teorilerinin rahatlıkla yayıldığı bir ortama dönüşmesinden rahatsız olan siyasetçiler, Telegram üzerinden örgütlenerek bir araya gelen aşırı sağcıların polis ve medya çalışanlarına saldırdığını ifade etti.

İÇERİKLER SİLİNMEZSE BLOKE EDİLSİN

Muhalefetteki Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinden milletvekili Alexander Dobrindt, Anayasa’ya aykırı ve nefret söylemi içeren mesajların silinmesi için Telegram'a belirli bir süre tanınmasını önerdi. Dobrindt, bu süre sonunda söz konusu içerikler silinmediği takdirde Telegram'ın Almanya'da bloke edilmesinin değerlendirilebileceğini söyledi.

TELEGRAM’IN MERKEZİ BAE’DE

Merkezi Dubai'de bulunan Telegram'ın Almanya İçişleri Bakanlığı'nın daha önce kendilerine iletilen şikayetlere tepki göstermediği belirtildi. Aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan hukuki yardım talebinden de sonuç alınamadığı kaydedildi.