Yeni yıl gecesi meydana gelen saldırıyı düzenleyenlerin kimliği tespit edilemedi.

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2022’ye utanç görüntüleriyle başladıklarını ifade ederek düzenlenen saldırıyı kınadı.

Sırakaya açıklamasında, "Mezarları bile hedef alan bu alçak zihniyete karşı Alman hükümetini, kolluk güçlerini, yargı erkini, kamuoyunu Müslümanlara yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı net, bir duruş sergilemeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI FAİLLERİN BULUNMASINI İSTEDİ

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın İserlohn şehrinde Müslüman mezarlığına karşı yapılan saldırının faillerinin yakalanmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını talep etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yeni yıl gecesinde meydana gelen saldırının, son dönemde özellikle Avrupa’da yükselişe geçen ve Müslümanların mezarlıklarını dahi hedef haline getiren hastalıklı İslam karşıtı zihniyetin yeni bir göstergesi olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bu elim saldırının faillerinin belirlenerek adalete teslim edilmelerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını temenni ediyoruz. Keza bu tür hadiselerin yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını arzu ediyoruz."