Almanya'da Federal Havacılık Güvenliği Şirketleri Birliği (BDLS) ile yapılan zam görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Birleşmiş Hizmet Sektörü Sendikası'na (Ver.di) bağlı güvenlik görevlileri, Berlin, Bremen, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Düsseldorf, Köln/Bonn Havalimanları ve ülkenin en büyük, en işlek havalimanı olan Frankfurt Havalimanı'nda tam gün iş bırakma eylemi yaptı.

Güvenlik görevlilerinin iş bırakma eyleminden dolayı Almanya'nın büyük havalimanlarında birçok uçuş iptal edildi.

Bazı havalimanlarında yolcular uzun süre uçuş beklemek zorunda kalırken, Frankfurt Havalimanı'nda güvenlik kontrolü eksikliğinden dolayı 100'den fazla uçuş iptal oldu.

Hamburg'da neredeyse tüm uçuşlar iptal edilirken, Köln/Bonn'daki havaalanında 60 uçuştan 50'si yapılamadı.

KABUL EDİLEMEZ

Almanya'ya uçuş gerçekleşiren 100'den fazla yerli ve yabancı hava yolu şirketini temsil eden BARIG, tekrar edilen uyarı grevlerinin sadece bir gün içerisinde on binlerce yolcunun hareketliliği üzerinde büyük etki ortaya çıkardığını belirtti.

Yapılan açıklamada, "Seyahatin gereksiz yere zahmetli bir şekilde yeniden düzenlenmesi veya çoğu durumda tamamen iptal edilmesi gerekiyor. Bu, hiçbir şekilde anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Sendikanın iş birlikçi olmayışı, havacılık endüstrisine ve genel olarak ekonomiye büyük zarar veriyor" ifadesi kullanıldı.

Havalimanı yetkilileri, yolculardan uçuş öncesi kontrol etmelerini istedi.

Ver.di, 12 ay boyunca 25 bin havalimanı güvenlik görevlisinin ücretinin saatlik en az 1 euro artmasını ve Almanya'nın farklı bölgelerindeki güvenlik personelinin aynı ücreti almasını istiyor.