Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Ukrayna'nın güvenliği ve özgürlüğü için savaştığını belirterek, Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapılması gerektiğini belirtmişti.

Çatışma bölgelerine silah sevkiyatı yapmama kararına ısrarla devam eden Almanya'da, Savunma Bakanı Christine Lambrecht da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman ordusunun envanterinden Ukrayna'ya silah ve teçhizat göndermesinin pek mümkün olmadığını belirten Lambrecht, sevkiyatın savunma sanayisi tarafından yapılması gerektiğini belirtti.

Deustche Welle Türkiye'nin haberine göre, Alman ordusunun "Ülkenin ve İttifakın savunmasını sağlayabilecek" durumda olması gerektiğini belirten Sosyal Demokrat Partili (SDP) Savunma Bakanı Lambrecht, "Ancak bu Ukrayna için daha fazlasını yapmayacağımız anlamına gelmiyor" ifadesini kullandı.

Silah ve teçhizatın doğrudan savunma sanayisinin yapması gerektiğini belirten Lambrecht, hangi silahların gönderileceği ile ilgili bilgi vermedi.

Ukrayna'nın isteği doğrultusunda silah sevkiyatı hakkında bilgi veremeyeceklerini belirten Bakan, "Şunun düşünülmesi gerekiyor: Şu anda yapılan sevkiyat konusunda ayrıntılı açıklama yapıldığı takdirde Rusya'da bu bilgiye sahip olacak. Bunun da askeri strateji açısından etkileri olur" ifadelerini kullandı.

Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, yakın zamanda yine Ukrayna'nın isteğiyle silah sevkiyatı hakkında bilgilerin gizli tutulduğunu belirtmiş, Ukrayna'nın Berlin Büyükelçisi Andy Melnik bu açıklamayı yalanlamıştı.