Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch ile Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, "2021 Siyasi Suçlar Raporu"nu kamuoyuna açıkladı.

Ülkede işlenen siyasi suçların yüzde 23 artarak 55 bin 48'e ulaştığını belirten Faeser, bunun, demokrasiyi korumak için güvenlik makamlarının çalışmalarının ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösterdiğini vurguladı.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, şiddet mağdurlarının yüzde 41'inin aşırı sağcılar tarafından saldırıya uğradığını ifade etti.

YAHUDİLERE KARŞI İŞLENEN SUÇLAR YÜZDE 29 ARTTI

Faeser, "Bu, aşırı sağın demokrasimiz ve insanlarımız için en büyük tehdit olduğunu gösteriyor. Aşırı sağcılığa karşı eylem planımızla hızımızı önemli ölçüde artırdık. Nefret ve şiddet sarmalını durdurmalıyız." dedi.

Yahudi aleyhtarı suçların sayısında yüzde 29'luk artış olduğunu ve bunun kendisini endişelendirdiğini dile getiren Faeser, "Bugün hala bu kadar antisemit nefret söyleminin yaygınlaşması ülkemiz için bir utançtır." diye konuştu.

MÜSLÜMANLARA KARŞI 900'DEN FAZLA SALDIRI GERÇEKLEŞTİ

Almanya genelinde 2020 yılında Müslümanlara ve Müslüman kuruluşlara yönelik 900'den fazla saldırının kayıt altına alındığı açıklanmıştı.

Alman gazetesi Neuer Osnabrücker Zeitung'da yer alan habere göre, ülke genelinde en az 901 İslam düşmanı suç kaydedildi.

Alman İçişleri Bakanlığının Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıta dayandırılan haberde, 2020 yılında Müslümanlara ve Müslümanlara ait kuruluşlara yönelik saldırıların 2019 yılına kıyasla yüzde 2 artış kaydettiği belirtildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre 2019 yılında Müslümanlara karşı 884 suç işlenmişti.

SİYASİ NEDENLİ SUÇ VAKALARI 10 YILDA İKİ KATINA ÇIKTI

Federal Kriminal Dairesi Başkanı Holger Münch ise siyasi nedenli suç vakalarının sayısının son 10 yılda ikiye katlandığını söyledi.

Münch, "Bu artış, aynı zamanda artan sosyal gerilimlere ve nüfusun bazı kesimlerinde ortaya çıkan sosyal etkileşime, hukukun üstünlüğüne ve savunmacı demokrasiye önemli ölçüde meydan okuyan kutuplaşma ve radikalleşme eğilimlerini de yansıtıyor." ifadelerini kullandı.

Ülkede 2020 yılında ise 44 bin 692 siyasi suç kayıtlara geçmişti