Yazar Adnan Hmidan, Middle East Monitor’de yazdığı makalede Almanya'nın Filistin'le dayanışma içerisine girmek isteyenlere karşı tavrını ele aldı.

Hmidan yazsısında, Almanya’nın İsrail'in Filistin'i işgalinde işlediği birçok suça karşı çıkmanın "antisemitizm" olduğu iddiasını reddeden antisiyonist Yahudiler de dahil herkesi bastırmaya çalıştığını belirtti.

Hmidan, hatta Siyonizmi reddeden herhangi bir Yahudinin medya ve siyasi çevrelerdeki İsrail yanlısı lobiden aldıkları baskıdan çok daha fazla baskıyı Alman güvenlik servisleri tarafından aldıklarını söyledi.

Kendisini dünya çapında bir insan hakları elçisi olarak gören Almanya'nın bu hakları alışkanlık haline getirmiş ülkelere cezalandırıcı tedbirler almasının şaşırtıcı olduğunu dile getiren Hmidan, “Almanya'da hiç kimse Filistin haklarına ve Filistin’in İsrail'in uluslararası hukuku ihlallerinden kurtulma mücadelesine barışçıl desteğini ifade edemez.” dedi.

Uluslararası insan hakları örgütleri’nin Almanya'nın Filistin ile barışçıl dayanışma haklarını ihlal etmesine sessiz kaldığına da değinen Hmidan, “Aslında onlar, insan hakları konularındaki sessizliklerinde ve çifte standartlarında Almanya’nın suç ortağıdır.” ifadelerini kullandı.