Elazığ'da yapımına başlanan, ancak daha sonra tasarruf tedbirleri kapsamında bir süre inşaatına ara verilen Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi’nin inşaat faaliyetleri yeniden yatırım programına alındı.

Deutsche Welle Türkçe, Orta Vadeli Program ve 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında hazırlanan 2022 Yılı Yatırım Programı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın külliye ve dini yüksek ihtisas merkezleri için ayrılan kaynağın toplam büyüklüğünün 227 milyon TL olduğunu iddia etti.

14 MİLYON LİRALIK FARK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2018 yılında temelini attığı Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi için bugüne kadar 89 milyon TL harcandığını öne süren DW, söz konusu tesis için ayrılan bütçenin toplam miktarının 103 milyon TL olduğunu öne sürdü.

AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un “Harput Külliyesi” için kullandığı, "Tasarruf tedbirlerinden dolayı bazı tesislere başlamama durumu söz konusuydu. Ama biz bunun Elazığ açısından ne kadar önemli olduğunu anlatınca bakanlığımız da bizi kırmadı" sözlerini hatırlatan Görgülü, inşaatın 2023 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

TAKSİM CAMİİ’NE DE KARŞI ÇIKMIŞTI

Daha önce de Taksim Camii’nın açılışını siyasi bir hamle olarak lanse eden DW Türkçe, Taksim’de cami yapımına ihtiyaç olmadığını savunmuştu.

DW Türkçe, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, “Türkiye tarihinde uzun süredir tartışılan ve yapımına karşı çıkan çok sayıda mahkeme kararı bulunan Taksim Camii açılıyor. Peki, Taksim Camii projesi siyasal iktidar için ideolojik olarak ne ifade ediyor” ifadelerini kullanmıştı.

İZMİR DİNİ YÜKSEK İHTİSAS MERKEZİ'Nİ HEDEF ALDI

DW Türkçe, yeniden yatırım programına alınan İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi için ise 123 milyon 900 bin TL harcanacağı öne sürdü.

Eray Görgülü, DW’de yer alan haberinde, “Elazığ'da 2018 yılında yapımına başlanan ancak bir süre sonra tasarruf tedbirleri kapsamında durdurulan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi için bugüne kadar 89 milyon 249 bin TL harcandı. Toplam maliyeti 103 milyon 249 bin TL'ye ulaşan külliyenin inşaatının 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2025 yılında tamamlanması planlanan İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi projesini de hedef alan Görgülü, 2022 yılı yatırım kapsamına alınan tesis için 123 milyon 900 bin TL’lik bütçe ayrıldığını belirtti