İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

Akşener, "TÜİK'e göre bile nisan ayında gıda fiyatları yüzde 89 arttı. 'Tüm dünyada enflasyon var' diyeceksiniz. Peki bizi kim takip ediyor yüzde 62 ile iflas etmiş Arjantin, yüzde 26 ile Kolombiya. Güney Amerika ekonomilerini bile geride bırakmışız. Yunanistan'da yüzde 10, AB ortalaması yüzde 8,5, Almanya'da yüzde 8. Matematik, tarih ve ekonomi gibi senin kuvvetli olduğun bir alan değil.

Geçen sene nisan ayında 1000 liraya aldığımız gıda ürünlerini bu sene almak için 1890 lira gerekiyor. Almanya'da ise 1000 Euroluk alışveriş, 1080 Euro'ya çıkmış. Açlık sınırı bu sene 6 bin 18 lira olmuş. Toplam 3 bin 121 lira yükselmiş. Asgari ücret artışı 1427 lira, yani açlık sınırındaki artışın yarısı bile değil. Söyle bakalım vicdansız kimmiş görüyor musun? Gördüğün rüyadan uyan, gerçeklerle yüzleş. O saraydan çık. Böyle devlet yönetilmez."

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNE TEPKİ

Sosyal medya düzenlemesine tepki gösteren İYİ Parti lideri Akşener, "Türkiye artık bir sorunlar yumağı haline geldi" dedi.

Akşener, "Hayat pahalılığı, sığınmacı, adalet sorun. Bu sorunların hiçbiri iktidarın gündemine giremiyor. İktidara göre en önemli sorun, internette yayın yapan haber siteleri. Meclis'e sosyal medya kanun teklifi getirdiler. Beğenmediklerini yasaklamaya ve ortadan kaldırmaya bayılan AK Parti, sosyal medyanın idam fermanıyla karşınıza çıktılar. Bu arkadaşlara yandaş medya yetmiyor. Televizyonlara sipariş yayın yaptırdıkları gibi, gazetelere sipariş manşet attırdıkları gibi internet sitelerine sipariş haber yaptırmak istiyorlar" dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki amaç çok başka" diyen Akşener, "Ülkemizde yaşanan sorunları dile getirenleri, ekonomide kötü gidişata dikkat çekenleri, sığınmacıdan seçmen devşirmeye çalışmalarını susturmak istiyorlar. Biz daha buradayız. Siz yalana sığındıkça biz de sizi gerçeklerle yüzleştirmeye devam edeceğiz. Siz George Orwell romanlarına özendikçe biz demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Siz özgürlüklerin karşısında durdukça biz 'Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet' demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

UZAY ÇALIŞMALARI ÜZERİNDEN SEÇİM TALEBİ

Akşener, "Biz memleketimize gidemiyoruz, onlar uzaydan bahsediyorlar. Evet, bir de başımıza uzay macerası çıktı. Yeryüzündeki her şeyi hallettiler, bir de uzaya gideceklermiş. Aslında bu, ülkemiz için hayırlı bir gelişme. Ama AK Parti iktidarı gibi beceriksizliği adeta kurumsallaştırmış bir kadronun elinde; uzay yolculuğunun, nasıl olacağını, varın siz düşünün. Buradan iktidara sesleniyorum; siz hiç yorulmayın. Uzaya giden, gitti zaten.

Döviz kuru, enflasyon, gıda fiyatları uzaya çıktı. Mars'ı geçti, Jüpiter'e varmak üzere. Siz seçim tarihini açıklayın da millet sizi uzaya mı gönderiyor, başka bir yere mi gönderiyor görün. Artık lami cimi yok. Bugün milletimizin ihtiyacı seçimdir. Getirin sandığı bu çile bitsin, milletimizin yüzü gülsün" ifadelerini kullandı.