Akdağ Tabiat Parkı dört mevsim güzelliğiyle doğa severlerin en çok ziyaret ettiği bölgelerden biri oldu.. Bölgenin aldığı yoğun kar yağışı sonrasında orta çıkan manzara sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan, en yüksek noktası 2 bin 446 metreye ulaşan Akdağ çevresinde bulunan Sığırkuyruğu Yaylası, geniş karaçam, kızılçam meşe ormanlarıyla birlikte tam bir doğa harikası.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak ilan edilen Akdağ'ın çevresinde misafirlerinin konaklaması için bungalov evler, piknik yerleri ve çocuk oyun alanları yapıldı.

Endemik 124 bitkinin yetiştiği Akdağ bölgesinde bulunan Tokalı Kanyonuna, kanyonda yaşayan yaban atlarına ve kızıl geyiklere de yerli yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor.

Bölgeye yağan kar sonrası beyaza bürünen Akdağ Tabiat Parkı, buz tutan baraj göleti ve harika manzarasıyla fotoğraf çekmeyi seven turistleri ağırlıyor. Kamp yapan turistleri de ağırlayan Akdağ, tertemiz havası ve eşiiz manzarasıyla misafirlerinin harika zaman geçirmesini sağlıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve doğa severler kar yağışı sonrası bölgede yaşayan hayvanları da unutmadı. Bölgede belirli aralıklarla yaban hayvanları için yemleme çalışmaları yapılırken, donmuş gölet etrafında yiyecek arayan ve bırakılan yemlerle beslenen yaban ördekleri hayvan severleri çok mutlu ediyor.