AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, hem partisinden hem de milletvekilliğinden istifa etti. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Fakıbaba, "20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm" ifadesini kullandı.

Bir dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevini de yürüten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurdu.

Söz konusu açıklamayı sosyal medya hesabından, "AK Parti Üyeliği ve Milletvekilliğinden istifamla ilgili açıklamamı Milletime saygılarımla arz ediyorum" notuyla paylaşan hem parti üyeliği ile birlikte milletvekilliğini bıraktığını belirtti.

Fakıbaba'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"2003'te üyesi olduğum AK Parti'de değişik makamlarda görev yapma fırsatı buldum. Bu fırsatı bana veren bütün büyüklerime ve Şanlıurfa halkına yürekten teşekkür ediyorum.

Bu 20 yıl içinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için mutluyum.

AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için bana o veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."