İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, cumhurbaşkanlığı döneminde yardımcılığını yapan Hamid Bekayi’ye yöneltilen yolsuzluk suçlaması sonrası Laricani ailesini hedef aldı.

Mahmud Ahmedinejad, Tahran yakınındaki Rey’de bulunan Şah Abdulazim türbesinde oturma eyleminde bulunan Hamid Bekayi’ye destek için katıldığı ziyarette “Vallahi yemin olsun ki biz Laricani ailesine muhalifiz, muhalif olmak suç mu? Biz, memleket bu ailenin eline düşsün istemiyoruz. Varsa bir durum, bismillah buyurun beni alın. Bunlar (Laricani ailesi) ya İranlı değil ya da İran’ı tanımıyorlar, biz eğer bir riyal yolsuzluk yapsaydık bizi iki bin kez idam ederlerdi” ifadelerini kullandı.

Kendisi ve yakın ekibine yönelik yapılan suçlamaları Laricani ailesinin komplosu olarak değerlendiren Ahmedinejad, Aralık 2017’de yayınladığı videoda “Beni yolsuzluk, fitne çıkarmak ve Babek Zencani’yi desteklemekle suçlayanlara bunu ispatlamaları için 48 saat mühlet veriyorum. Aksi takdirde konuşacağım. Yargı ıslah olursa ülke ıslah olacaktır” ifadelerine yer verip herhangi bir cevap alamayınca “Yargı’nın bazı uygulamaları ve zulmünden ötürü halkın feryadı semavata yükseliyor. Malumdur ki Yargı’nın başındaki zat adaletten uzaktır ve istifa etmelidir” sözleriyle Yargı Erki’nin başında bulunan Sadık Laricani’ye yönelik eleştirilerine devam etti.

Laricani kardeşler

1960 yılında Irak’a bağlı ilim merkezi Necef’te dünyaya gelen Sadık Laricani, ünlü Ayetullah el-Uzma Mirza Haşim Amuli'nin oğludur. İran’da “Laricaniler” olarak devletin önemli makamlarında etkin, devlet erkinin üçte ikisini kontrolünde tutan ailenin 4. çocuğu Sadık Laricani Ağustos 2009’da Hamaney’in talimatıyla Yargı Erki Başkanlığına getirilmişti. Kardeşlerin üçüncüsü Ali Laricani ise meclis başkanlığı yapmakta.