Afrika Birliği, kıtada şiddet içeren aşırıcılığı, terörizmi ve anayasaya aykırı hükümet değişikliğini engellemek için yeni bir strateji uygulamak istiyor.

Afrika Birliği'nin Siyasi İşler, Barış ve Güvenlik Komiseri Bankole Adeoye, Nijerya'nın başkenti Abuja'da düzenlenen "Afrika Birliği Barış Destek Operasyonları ve Afrika Yedek Gücü" başlıklı foruma katıldı.

Adeoye, burada yaptığı konuşmada, Afrika'nın tüm zorluklarını çözmek için kıtaya özgü bir çözüm benimsemesi gerektiğini belirtti.

Kıtada şiddet içeren aşırıcılığı, terörizmi ve anayasaya aykırı hükümet değişikliğini engellemek için yeni bir strateji uygulamak gerektiğini dile getiren Adeoye, sorunlara kalıcı çözümleri birliğin kendi içinde araması çağrısı yaptı.

Adeoye, "Kıtamızdaki gerçeklerle yüzleşmeye devam etmeliyiz. Kıta, şu anda her türlü şiddet içeren aşırılıkla dolup taşıyor ve terörizm siyasi geçişlerle daha da karmaşık hale geliyor." dedi.

Nijerya Dışişleri Bakanı Geoffrey Onyeama ise Afrika'da barış ve güvenliğin Nijerya'nın her zaman dış politikasının bir parçası olduğunun altını çizdi.