ABD’nin Afganistan’ı işgal sürecinde kendilerine yardımcı oldukları için tahliye ettikleri Afgan askerleri Birleşik Arap Emirlikleri’nde vizelerinin onaylanması için beklemeye devam ediyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, tahliyeler tamamlanana kadar Afganistan'da kalan ve ülkeden en son ayrılan Afgan güçleri ve ailelerinin ABD'ye ulaşmak için hala beklediği belirtildi.

Haberde, BAE’deki bir mülteci kampında tutulduğu belirtilen CIA destekli binlerce Afgan askerinin ve ailelerinin ABD’ye ulaşmak için aylardır vizelerinin onaylanmasını bekledikleri bildirildi.

Afganistan’dan askeri uçakla tahliye edilen 80 bin Afgan’ın ABD’ye daha hızlı ulaştığı vurgulanan haberde, ticari uçaklarla BAE ve farklı ülkelere tahliye edilen kişilerin ise gittikleri ülkelerde ne kadar süre kalacaklarının belli olmadığı ve vize sürecinin tamamlanmasının aylar sürebileceğine dikkat çekildi.

ABD, Ağustos 2021'de Taliban'ın Afganistan'daki yönetimi ele geçirmesinden sonra 100 binden fazla Afganistan vatandaşını tahliye ederek ülkeden çekilmişti.