Afganistan'da yüksek öğrenim gören kız öğrencilerin eğitimine İslam Emirliği Yüksek Öğrenim Bakanlığı tarafından ara verilmesinin ardından ilgili bakanlık konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Afganistan İslam Emirliği Yüksek Öğrenim Bakanlığı, mevcut eğitim müfredatını gözden geçirerek bu eğitim müfredatının İslam Emirliği ilkeleri ve uluslararası standartlarla uyumlu hale getirileceğini söyledi.

Yüksek Öğretim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada şu sözlere yer verildi: "Ülkede üniversitelerin öğretim müfredatlarının revizyonu devam etmektedir ve bu bakanlık üniversitelerin öğretim müfredatlarının gözden geçirilmesini gerekli bir konu olarak görmektedir." denildi.

Yüksek Öğretim Bakanı Nada Mohammad Nadeem, farklı müfredatların varlığının eğitim sistemini sekteye uğrattığını belirtti ve şunları aktardı: "Şimdi bilimsel ünite müfredatını uluslararası bilimsel standartlara, ulusal ve dini değerlere uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Şimdiye kadar gazetecilik ve sosyal bilimler müfredatı revize edildi. Meselenin bir yönü, müfredat üzerinde çalışıyoruz çünkü öğrencilerin dil becerileri kazanacakları ve sorumluluklarını yerine getirecekleri şekilde öğrenmeleri gerekiyor."

Bakanlık, müfredatın değişmesi ve istenilen değişikliklerin yapılmasının ardından kızların eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekleri vurgulandı.