Hindistan’da yıllardır azılık olarak kabul edilen Müslümanlara karşı şiddet olayları dinmiyor. Ülkede Müslümanlara karşı yapılan düşmanlık toplumsal histeri halini aldı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Madya Pradeş eyaletinde zihinsel engelli Bhanwarlal Jain adlı 65 yaşındaki bir adam, Müslüman sanılarak öldürüldü.

Video kaydında Jain’in Müslüman olduğundan “şüphelenen” kişinin defalarca “Adın Muhammed mi?” diye sorduğu ve cevap beklerken dövmeye devam etti görüldü.

Jain’in Müslüman olduğundan “şüphelenen” Dinesh Kushwaha’nın ona defalarca “Adın Muhammed mi?” diye sorduğu ve cevap beklerken muhatabını darp ettiği anlar cep telefonuyla kaydedildi.

KATİL İKTİDAR PARTİSİ ÜYESİ

Zihinsel engelli yaşlı adamı döverek öldüren Kushwaha’nın Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin liderliğindeki Hindistan Halk Partisi’nin (BJP) üyesi olduğu öğrenildi.

Bhanwarlal Jain’in cesedinin Manasa’daki bir polis karakolu yakınlarında bulunmasının ardından, katilin güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

İslam düşmanlığını kasten körükleyen Başbakan Modi veya diğer yetkililer ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Hindistan’daki muhalefet partileri, iktidarın suskunluğunu eleştiren sosyal medya paylaşımları yaptı.

MAALESEF İLK VAKA DEĞİL

Hindistan’da yaklaşık iki yıl önce 24 yaşındaki Tebriz Ensari adlı bir Müslüman, Jharkhand eyaletinde dövülerek öldürülmüştü.

Ensari’nin Hindu tanrılarına övgüler düzmeye zorlandığı, bunu yapmadığı için de tartaklandığı ortaya çıkmıştı. Ülkede ayrıca cami imamlarına ve Müslüman din görevlilerine yönelik saldırılar da rutin halini almış durumda.

Özellikle Müslümanların azınlık konumunda yaşadığı uzak eyaletlerde, söz konusu vakalar günden güne artıyor.