Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'ün yerine, Adalet Bakanı olarak Bekir Bozdağ atandı.

Yaklaşık olarak 4 buçuk yıldır Adalet Bakanı olarak görev yapan Abdulhamit Gül, Resmi Gazete'nin yayınlanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Eski Bakan açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’a başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1965 yılında Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Yozgat'ta tamamlayan Bozdağ, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Bekir Bozdağ, daha önce 2013 - 2015 ve 2015 - 2017 yılları arasında Adalet Bakanlığı, 2011 - 2013 ve 2017 - 2018 yılları arasında da Başbakan Yardımcı görevinde bulunmuştu.