Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi nedeniyle yeni yaptırımları duyurmuştu.

Rus devletinin yayın organları olan Russia Today (RT), Sputnik'i ve yan kuruluşlarını AB'de yasaklayacaklarını belirten Leyen, "Kremlin'in medya makinesini AB'de yasaklayacağız. Artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

AB'nin bu kararına ilişkin Sputnik ajansından sert bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Avrupa Birliği’ne bu yarı tedbirlerle yetinmemeyi, tüm interneti yasaklamalarını öneriyoruz" ifadesi kullanıldı.

KİMSE İŞTEN ÇIKARTILMAYACAK

Rossiya Segodnya medya grubu ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, konuyla ilgili Telegram hesabından bir paylaşım yaptı.

Simonyan paylaşımda, "RT ve Sputnik’in AB’de yasaklanması bağlamında, tüm ülkelerde bizim için özveriyle çalışan ve çalışmaya devam eden hiç bir kişi işten çıkarılmayacak. Yasaklar koşullarında işimizi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Bizi sekiz yıldır buna hazırlayan bu 'özgürlük savunucularıydı" ifadelerine yer verdi.