ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, sürpriz bir ziyaretle Ukrayna-Polonya sınırında Ukrayna Başsavcısı İrına Venediktova ile bir araya geldi.

Görüşmede, Rusya’nın Ukrayna’da işlediği savaş suçları konusu ele alındı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Sözcüsü Ned Price, 22 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında, ABD Adalet Bakanı Merrick Garland’ın Polonya’ya gittiğini ve Ukrayna-Polonya sınırında Ukrayna Başsavcısı İrına Venediktova ile bir araya geldiğini bildirdi.

Sözcü Price, görüşmede Garland ile Venediktova’nın Rus ordusunun Ukrayna’da işlediği savaş suçlarını ve diğer insan hakları ihlallerini ele aldıklarını dile getirdi. Sözcü ayrıca ikilinin ABD, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık tarafından kurulan Vahşet Suçları Hesap Verebilirlik Danışma Grubu’nun üyeleri ile de görüştüklerini aktardı.

Garland’ın ziyareti ile Rusya’ya “saklanacak hiçbir yer bırakılmayacağı” konusunda açık bir mesaj gönderildiğini vurgulayan Price “Bu vahşetlerin sorumlularından hesap sorulması için ortaklarımızla her yolu deneyeceğiz” şeklinde konuştu.