Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kıyiv Büyükelçiliği, Ukrayna ordusu için tahsis edilen toplam 200 milyon dolarlık güvenlik yardımının ilk kısmı bugün Kıyiv’e ulaştı.

Büyükelçilik’ten konuyla ilgili sosyal üzerinden yapılan açıklamada, Başkan Joe Biden tarafından Aralık ayında tahsis edilen Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için toplam 200 milyon dolarlık güvenlik yardımının ilk sevkiyatının 22 Ocak 2022’de Kıyiv Borıspil Havalimanı’na ulaştığı aktarıldı. “Ukrayna cephe savunucuları ile ABD’nin Ukrayna’nın egemen meşru müdafaa hakkına dair güçlü bağlılığını gösterdiği” vurgulanan bu yeni tahsisat ile ABD’nin, geçtiğimiz yıl Ukrayna’ya 650 milyon dolardan fazla güvenlik yardımı ve 2014’ten bu yana Ukrayna’ya toplam 2,7 milyar dolardan fazla ABD güvenlik yardımı taahhüt ettiği hatırlatıldı.

Büyükelçiliğin açıklamasında, “Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna’nın Silahlı Kuvvetlerini desteklemek için bu yardımı sağlamaya devam edecek. Güçler, Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü Rus saldırganlığına karşı savunmak için süregelen çabalarında. Başkan Biden’ın Başkan Putin’e söylediği gibi, Rusya Ukrayna’yı daha fazla işgal ederse, ABD Ukrayna’ya halihazırda sağlanmış olanın üstünde ve ötesinde ek savunma malzemesi sağlayacaktır.” ifadelerine de yer verildi.