ABD, Batı Avrupa’ya asker sevk edeceği ileri sürüldü.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Camp David’de Pentagon yetkililerinden Rusya-Ukrayna krizi ve bölgede alınacak önlemlere yönelik seçenekler hususunda bilgi aldığı bildirildi.

Yapılan toplantı sonrasında New York Times gazetesine konuşan Pentagon yetkilisinin, Başkan Biden’a Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya’ya toplamda bin ila 5 bin arasında asker sevk edebileceklerini ve gerilimin artması durumunda konuşlandırılan asker sayısının 10 katına kadar artırma seçeneğinin de sunulduğunu belirtti.

Bölgeye sevk edilebilecek birliklerin tespit edilme sürecinin sonlara yaklaştığını belirten başka bir yetkili ise askeri sevkiyat konusunda kesin bir emir gelmediğini bildirdi.

Farklı bir Pentagon yetkilisi ise “NATO ortaklarımızı destek talep etmeleri durumunda gerekli desteği sağlama konusunda kararlı olduğumuzu söyledik." dedi.

Kesin bir karar alınmadığını ve NATO müttefiklerinin bu anlamda herhangi bir talepte bulunup bulunmadığını açıklayamayacağını belirten yetkili, bölge ülkeleri ile istişarelerin devam ettiğini ifade etti.