Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim devam ederken, Kiev’de görev yapan Batılı diplomat ve ailelerin çıkarılması için alınan kararlar peş peşe geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kiev büyükelçiliğinde çalışan personelin ailelerine ülkeden çıkma çağrısında bulunmasının ardından, İngiliz hükümetinin de harekete geçtiği öne sürüldü.

BBC’de yer alan habere göre, Rus işgali uyarılarının artması üzerine İngiltere’nin Ukrayna'daki diplomatlarını ülkeden çekmeye başladığını belirtildi.

Yetkililer, İngiliz diplomatlara yönelik özel bir tehdit bulunmadığını, ancak Kiev'de çalışan personelin yaklaşık yarısının İngiltere'ye döneceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim nedeniyle, Ukraynaya yönelik bir seyahat uyarısı açıkladı.

Açıklamada, "23 Ocak 2022'de Dışişleri Bakanlığı, devam eden Rus askeri harekatı tehdidi nedeniyle ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinde doğrudan işe alınan çalışanların gönüllü olarak Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi ve diplomatik aile üyelerinin ayrılmaları talimatını verdi. Ukrayna'daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel ulaşım seçeneklerini kullanarak ayrılmayı değerlendirmelidir" ifadeleri kullanıldı.