ABD'de yapılan en son anket, vatandaşların 3'te 2’sinden fazlasının Başkan Biden'ın Ukrayna politikasını desteklemediğini ortaya koydu.

ABC News/Ipsos tarafından yapılan ankette, katılımcıların yüzde 38'i Ukrayna krizi için bölgeye asker gönderilmesine karşı çıkarken, sadece yüzde 29'u hükümetin Ukrayna politikasını desteklediğini bildirdi.

Ankete katılanların yüzde 32 ise Biden’ın Ukrayna politikası konusunda yeterince bilgisi olmadığını düşündüklerini belirtti.

Parti kimliği temelinde ise Demokratların yüzde 41’i ABD'nin Ukrayna ile angajmanına destekte bulunduklarını belirtirken, yüzde 29’u ise karşı çıktı.

Cumhuriyetçilerin ise sadece yüzde 28'i hükümetin Ukrayna politikasını desteklerken, yüzde 46'sı ise desteklemediğini bildirdi.

YÜKSEK MAHKEME ADAYI TARTIŞMASI

Yapılan ankette vatandaşlara ikinci bir soru olarak da Yüksek Mahkeme Yargıçlığına “nasıl birinin aday gösterilmesi gerekiyor” oldu.

Katılımcıların yüzde 76'sı, Biden'ın adaylık için "her kesimden bütün muhtemel adayları değerlendirmesi" gerektiğini savunurken, sadece yüzde 23'ünün Biden'ın seçim kampanyası sırasında dile getirdiği "siyahi kadın aday" sözüne destek verdiği belirtildi.

Aynı şekilde Biden'ın kendi partisi olan Demokratların yüzde 54'ünün "bütün muhtemel adayların dikkate alınmasını" istediği, yüzde 46'sının ise "başkanın seçim vaadini tutması gerektiğine" inandığı bildirildi.

Biden, ilgili yapmış olduğu açıklamada, Breyer'ın yerine atayacağı isme henüz karar vermediğini belirterek "Breyer'ın yerine aday göstereceğim kişi ABD tarihinde bu göreve aday gösterilen ilk siyahi kadın olacak. Adaylık kampanyamda bunun sözünü vermiştim ve dediklerimi harfiyen yerine getireceğim." ifadelerini kullanmıştı.

28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen ankete, ülke genelinden rastgele seçilen yaklaşık 510 yetişkinin katıldığı belirtildi.