Rusya’nın Ukrayna’yı işgali 11. gününde devam ederken, Kiev yönetimi Rus ordusuna karşı savaşmak isteyen yabancı askerleri ülkesine davet etti.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre, yabancı paralı askerlere yeni yabancı lejyonunun bir parçası olarak 2 bin dolara kadar ücret (28 bin TL) teklif edildi.

İngiltere, Avrupa ve ABD'de Rus işgali şiddetlenirken deneyimli askerlerin savaşa katılmasını isteyen internet reklamları görünmeye başladı.

MİNİMUM 5 YILLIK TECRÜBE

The Times gazetesinde yer alan habere göre, Silent Professionals adlı işe alım firması, günde bin ila 2 bin dolar arasında bir sözleşme artı ikramiye teklif ediyor.

Ukraynalı yetkililer, yaklaşık 16 bin gönüllü yabancı askerin bölgeye geldiğini aktarırken Silent Professionals’da yayınlanan ilanda, “İşveren ABD merkezli bir şirket. Kadın ve erkek adaylar başvurabilir. Avrupa’da minimum 5 yıl ordu tecrübesi olan adaylar değerlendirmeye alınacaktır” denildi.

PROFESYONEL ASKERLER BAŞVURABİLİR

ABD ordusunda 22 yıl görev yapmış Matthew Parker, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'yı işgal ettiğini duyduğunda, Ukraynalılara yardım etmek için yola çıktığı belirtti.

Voice of America'ya konuşan Parker, “Irak'ta yanımda Ukraynalı bir asker vardı. Daha sonra Amerikan vatandaşı oldu, orduya katıldı ve bana evini anlattı. Bana ailesinden ve ne kadar gururlu olduklarından bahsetti. Bana küçük kız kardeşinden de bahsettiğini hatırlıyorum” dedi.