Almanya ve Fransa’da benzin fiyatları yeniden tırmanışa geçti. Almanya’da vergi indirimi yapılmasına rağmen, 1 Haziran’dan itibaren yükselen dizel fiyatları 2 avronun üzerine çıktı.

Alman Otomobil Kulübü ADAC, 1 Haziran tarihinde dizelde toplan 16.7 Cent vergi indirimi yapılan dizelin 2.007 avrodan satılmaya başlandığını açıkladı. Vergi indirimi öncesinde dizel fiyatları 2.047 avroydu. Bu fiyatlara göre 16,7 centlik indirim hiçbir etkisi olmadığı ortaya çıktı.

Almanya hükümeti benzin vergisinde de litre başına toplam 35 Cent indirim uygularken, bu indirim de benzin fiyatlarına yansımadı. Benzin fiyatları da litre başına 1.948 avroya çıktı.

İNDİRİMLER FRANSA’DA DA İŞE YARAMADI

Öte yandan pompada indirimin gerçekleştirildiği bir diğer ülke olan Fransa’da da akaryakıt ücretlerindeki yükseliş sürüyor.

Yayınlanan resmi rakamlara göre, hükümet tarafından pompada uygulanan indirime rağmen benzin fiyatı 2 avronun üzerine çıktı.

Ekolojik Geçiş Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, süper kurşunsuz 95 böylece geçen hafta litre başına ortalama 2.1012 avroya ulaştı ve kurşunsuz 95-E10 2.0660 avroya yükseldi.