Escobar, yeni ABD yönetiminin Bosna-Hersek'teki yaygın yolsuzluk sorununu nasıl çözeceği hakkında soruya, “Geçen sene başkan (Biden) bir dizi yeni yaptırım aracı duyurdu özellikle yolsuzluğa karşı. Sadece suç faaliyetlerine karşı değil aynı zamanda yolsuzluğa karşı. Bu araçları agresif bir şekilde kullanmayı planlıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Escobar, kısa süre önce Matthew Palmer’ın yerine atanmış, Matthwe Palmer ise Bosna-Hersek'teki seçim reformları için özel temsilcilik görevine getirilmişti.

Escobar, “Matthew Palmer’in Bosna-Hersek’te çalışmaya devam edecek olması bölgeye olan bağlılığımızın devam ettiğinin göstergesidir. Bosna-Hersek’in işlevselliğini iyileştirmede her taraftan daha hızlı ilerleme görmek isterdim”, diye ekledi.

ABD’nin Bosna-Hersek’te olan ilgisinin devam edeceğini duyurdu. Escobar, bu ülkenin Batı Balkanlar'ın geri kalanıyla birlikte "orta vadede" Avrupa Birliği’ne doğru yolunu hızlandıracağı ve NATO üyesi olmak isteyen ülkelere perspektif açacağı beklentisini dile getirdi.

ABD, Arnavutluk'un eski lideri Sali Berişa'ya da yolsuzluk nedeniyle yaptırım uygulamış ve siyasetçi ve yakınlarına ABD'ye giriş yasağı getirmenin yanı sıra siyasetçinin partisinin meclis grubundan ihracına neden olmuştu.