Greenfield, açıklama yaparak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) yarınki oturumunda, Ukrayna krizi konusunda Rusya'ya sert baskı yapacağını bildirdi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi, , "Ruslara kendilerini açıklamaları çağrısında birleştik. Onları dinlemeye hazırlıklı olarak toplantıya gireceğiz ancak propagandalarıyla dikkatimizi dağıtmayacağız." dedi.

Küresel barış ve güvenliğe tehdit karşısında yükselen tansiyonu diplomasi ile düşürmeye çalıştıklarını belirten Greenfield, BMGK'nin diplomasi için önemli bir yer olduğunu ifade etti.

Thomas Greenfield, 28 Ocak’ta, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik tehditkar davranışı ve Rus birliklerinin Ukrayna sınırına ve Belarus'a yığılması üzerine" BMGK'yı 31 Ocak'ta toplantıya çağırdıklarını açıklamıştı.

“İNGİLİZ ASKERİNİN ÇATIŞMA BÖLGESİNDE SAVAŞMAK İÇİN KONUŞLANDIRILMASI ÇOK DÜŞÜK BİR İHTİMAL"

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiliz askerlerinin herhangi bir çatışma bölgesinde savaşmak için konuşlandırılmasının "çok düşük bir ihtimal" olduğunu bildirdi.

Truss, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "büyük ihtimalle" Ukrayna'yı işgal etmek istediğini ifade etti.

Liz Truss, "Bu yüzden onu vazgeçmeye teşvik etmek için caydırıcılık ve diplomasi yoluyla elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." dedi.

Herhangi bir saldırının "Avrupa için korkunç" olacağını belirten Truss, İngiliz askerlerinin herhangi bir çatışma bölgesinde savaşmak için konuşlandırılmasının "çok düşük bir ihtimal" olduğunu belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 28 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya muharip birlik konuşlandırmayı planlamadıklarını ancak olası saldırısı halinde Rusya'nın ciddi sonuçlarla karşılaşacağını ifade etmişti.