27 yaşındaki Muhammed Afzaal Hüseyin ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Albuquerque şehrinde vurularak öldürülen müslümanlardan biriydi. Şehirdeki dört Müslümanın öldürülmesinin ardından şehirde panik havası hakim. Polis, Müslümanlardan olayın aydınlatılması için yardım isterken, cinayetlerin birbiriyle bağlantılı olduğunu ihtimali üzerinde duruyor.

Albuquerque Polis, FBI ve Eyalet Polisi yaşanan cinayetlerle ilgili çalışmalarını sürdürürken şüpheli buldukları bir araç hakkında da halktan yardım almaya çalışıyorlar.

Şehirde bulunan Müslümnan topluluk ise sırlarının kendilerine gelme endişesinden dolayı büyük bir endişe yaşıyor. New Mexico İslam Merkezi'ne giden birçok kişi merkezle ilişkisini keserken, birçok kişi de işlerinden ayrılarak daha güvende olabilcekleri yerlere gitmeyi planlıyorlar.

İslam Merkezi ise bölgede bulunan 2500'e yakın üyesi bulunan Müslüman topluluğuna, mümkün olduğunca evde kalamaları ve başkalarıyla olan iletişimlerinde de dikkatli olmaları gerekliliğini vurguluyorlar.