Kimi izin alıyor, kimi hastayım diyor, kimi ise rütbelerinin sökülmesini istiyor. Tüm bunların nedeni ise çocuk ıslah evlerinde çalışmanın vermiş olduğu zorluk.

2022'nin ilk altı ayında, polis memurlarının gençlere güç uygulama sayısı, 2021'in ilk yarısına kıyasla %50 arttı. Kayıtlara göre, aynı zaman diliminde gençlere biber gazı sıkılma sayısı dört katına çıktı.

Görevlilere yönelik saldırılar ve gençler arasındaki kavgalar da önemli ölçüde arttı. Denetimli serbestlik departmanı verilerine göre, 9 Ekim itibariyle, salonlarda personele yönelik saldırıların sayısı bu yıl 2021'in tamamında iddia edilen toplam saldırı sayısından daha yüksekti. Kayıtların gösterdiğine göre, 2021'in tamamındaki 794'e kıyasla, bu yıl 9 Ekim itibarıyla salonlarda 1.268 kavga yaşandı; bu, %60'lık bir artışı gösteriyor.

Koridordan bir odaya bakan siluetli bir kişi

Çocuk ıslah evlerinde kalan çocukların saldırganlıkları kendileri ile yakın temas içinde olan görevlilerin işe gelmemesiyle sonuçlanıyor. Yetkililer ücretlerde artış yapmalarına rağmen kimse görevi devralmak istemiyor. Görevliler sadece ıslah evinde karşılaşacakları bir zorluktan değil aynı zamanda hapis sonrası intikam alacakları korkusuyla da görev de durmak istemiyorlar. Islah evinde çocuklarla yakın temas halinde olan birçok görevli şiddete maruz kalmış ve açıklamalara göre kemiklerinde büyük oranda kırılma meydan gelmiş.

Los Angeles'ta bulunan bu iki çocuk ıslah evinde yaşanan korkunç olaylar dizi ise kısa sürede sona ermeyeceği düşüncesi yetkililer tarafından vurgulanıyor.