Yunanistan Sahil Güvenlik ve ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı arasında tarihi işbirliği anlaşması imzalandı. Yunanistan Denizcilik Bakanı Giannis Plakiotakis ve ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt'ın katıldığı tören Denizcilik Bakanlığı'nda düzenlendi.

Atina’da gerçekleşen anlaşmaya göre, Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki faaliyetlerinden rahatsız olan Yunanistan ve ABD Sahil Güvenlik ekipleri bundan sonra birlikte devriye gezecek.

DÖNÜM NOKTASI

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Mutabakat Zaptı’nın imzalanması sonrasında, “Bugünkü Mutabakat Zaptı’nın imzalanmasıyla ABD ile Yunan Sahil Güvenlik arasındaki ilişkilerde bir başka dönüm noktasını memnuniyetle karşılıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre Pyatt bu vesileyle Yunanistan'a yaptığı özel gezi için ABD'li Amiral Stein Poulin'e ve Yunanistan ile savunma ilişkisini derinleştirme ve güçlendirme sözü veren ABD Sahil Güvenlik'teki tüm ortaklara teşekkür etti.

GÜÇLÜ YUNANİSTAN VURGUSU

Büyükelçi Geoffrey Pyatt, “Yunanistan birçok yönden, özellikle denizcilik sektöründe, tüm Avrupa'daki en güçlü müttefiklerimizden biridir” değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan'ın artık bir istikrar unsuru ve güvenilir bir NATO müttefiki olduğunu söyleyen ABD’li büyükelçi, Atina’nın Ege ve Akdeniz’de demokratik bir bölge inşa etme çözümünün parçası olduğunu sözlerine ekledi.