New York Daily News'te yer alan haberde, ABD Başkanı Joe Biden'ın Savunma Bakanı Lloyd Austin'e Fas'ta bir askeri sanayi üssü kurmak için acil bir durum planı hazırlaması emrini verdiği bildiridi. Bu emrim geçtiğimiz yılın sonunda Biden ve Austin'in Amerika'nın yeni küresel askeri stratejisini tartıştığı üst düzey bir toplantıda geldiği bildirildi.

ABD'deki medya kaynaklarına göre Biden, Austin'le görüşmesi öncesinde CIA Direktörü William Burns'ten Rusya'nın Afrika'daki etkisinin Zimbabve, Sudan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Cezayir ve Sahra ülkeleri dahil olmak üzere genişlemesine ilişkin ayrıntılı bir rapor aldığı kaydedildi.

CIA'in sunduğu raporda, Rusya'nın Cezayir'e yalnızca askeri ve siyasi olarak güçlü bir şekilde desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda ona Sahra Çölü'nün güneyinde bulunan ülkelere önemli bir çıkış noktası sağlayacak büyük bir lojistik üssün kurulmasını planladığı bilgisinin yer aldığı kaydedildi.

CIA RAPORUNDA RUSYA AYRINTISI

Haberde yer verilen CIA raporunda, Rusya'nın Cezayir'i yalnızca askeri ve siyasi olarak güçlü bir şekilde desteklemekle kalmadığını aynı zamanda Sahra Çölü'nün güneyinde bulunan ülkeler için de önemli bir çıkış noktası olacak büyük bir lojistik üssün kurulmasını planladığı yer aldı.