Türkiye, Suriye ve Kuzey Irak'a 'Pençe Kılıç' hava harekatı gerçekleştirdi.

Hava harekatı kapsamında terör hedefleri başarılı bir şekilde vurulurken operasyon dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.

Operasyonun yankıları sürerken ABD'den skandal bir açıklama geldi.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'ın saldırıları kınamadığı açıklamada, ABD terör hedeflerine yönelik operasyonda ölenleri 'sivil' olarak nitelendirildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, dün resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki son saldırıyı "şiddetli ve haksız" olarak nitelendirerek, "ABD Misyonu, bugün Karkamış'ta kaybedilen üç masum insanın yasını tutmak için Türkiye halkının yanındadır" açıklamasında bulunmuştu.

Operasyon kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçaklar, eş zamanlı olarak Irak’ın kuzeyinde sınır hattının 140 kilometre içindeki Asos ile 90 kilometre içindeki Kandil’deki hedefleri de eş zamanlı olarak imha etmişti.

ABD'Lİ KOMUTAN YPG TÖRENİNDE

ABD Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapan Jeff Dennis Suriye'de eğitim verdiği PKK/YPG teröristlerinin mezuniyet törenine katılmıştı.

ABD’li komutan Sözde mezuniyet töreninde bir konuşma yapmış, ''başarınız ile gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için zorlu bir eğitimden geçtiniz' demişti.

ABD'li komutan teröristlere başarılarının devamını dilemişti.