ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilim nedeniyle, Ukraynaya yönelik bir seyahat uyarısı açıkladı.

Açıklamada, "23 Ocak 2022'de Dışişleri Bakanlığı, devam eden Rus askeri harekatı tehdidi nedeniyle ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinde doğrudan işe alınan çalışanların gönüllü olarak Ukrayna'dan ayrılmasına izin verdi ve diplomatik aile üyelerinin ayrılmaları talimatını verdi. Ukrayna'daki ABD vatandaşları, ticari veya diğer özel ulaşım seçeneklerini kullanarak ayrılmayı değerlendirmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, Rus hükümetinin Ukrayna'ya bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğuna dikkat çekildi. Yapılan değerlendirmeler sonrasında, "Özellikle Ukrayna sınırları boyunca, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da ve Rusya'nın kontrolündeki doğu Ukrayna'da güvenlik koşulları öngörülemez ve her an bozulabilir" açıklamasında bulunuldu.

Ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesi halinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna'daki diplomatik faliyetlerinin de etkileneceği belirtilerek, ülkede yaşayan ABD vatandaşlarından olası bir harekat durumunda iletişim kurulabilmesi için online bir form doldurması istendi.