ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines Ukrayna'daki yavaşlayan savaşın önümüzdeki birkaç ay boyunca devam edeceğini ve ABD'nin herşeye rağmen Ukrayna'nın Rusya'ya direnme iradesinin azaldığına dair hiçbir kanıt görmediğini söyledi.

Biden yönetiminin ulusal istihbarat direktörü olan Haines dün yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ordusunun Ukrayna'ya karşı savaşında daha fazlasını başaramamasına şaşırdığına inandığını söyledi.

Haines, California'daki yıllık Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda “Çatışmanın bir tür azaltılmış temposunu şimdiden görüyoruz… ve muhtemelen önümüzdeki aylarda gördüğümüz şeyin de bu olmasını bekliyoruz” dedi.

Ulusal İstihbarat (DNI) Direktörü Avril Haines ve Savunma İstihbarat Teşkilatı Direktörü Korgeneral Scott Berrier, 10 Mayıs 2022'de Washington'daki ABD Başkentinde Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin 'Dünya Çapındaki Tehditler' konulu duruşmasında ifade veriyor. REUTERS/Kevin Lamarque

Haines, Ukrayna ve Rus orduları kıştan sonra karşı saldırılara hazırlanmak için yeniden teçhizat ve ikmal yapmaya çalışacaklar, ancak Kremlin'in bu hedefe ulaşıp ulaşamayacağı konusunda bir soru işareti olduğunu da sözlerine ekledi.

Haines konuşmasında, Putin'in ordusunun karşı karşıya olduğu zorlukları fark etmeye başladığını ama buna rağmen bu Ukrayna üzerindeki planlarından vazgeçmedğini de ekledi.

Ayrıca Rusya'nın askeri stoklarının "oldukça hızlı" tükendiğini belirten Haines, "Bu yüzden mühimmat bulmak için etkin bir şekilde başka ülkelere gittiklerini görüyorsunuz...Bu gerçekten oldukça sıra dışı ve bizim düşüncemize göre bu aşamada harcadıklarını yerli olarak üretemeyecekler. " dedi.